Duurzaamheid

Duurzaamheid

In het streven naar een groenere toekomst en een duurzame leefomgeving, worden nieuwbouwprojecten zoals Pakhuus te Sint Annaland ontwikkeld met een focus op energieneutraliteit en duurzaamheid. Hier worden geavanceerde bouwtechnieken en innovatieve energievoorzieningen ingezet om ervoor te zorgen dat toekomstige bewoners kunnen genieten van een comfortabele en milieuvriendelijke woonomgeving.

Duurzaamheid staat centraal in de bouw van Pakhuus. De volgende elementen benadrukken hoe dit project voldoet aan de hoogste normen van milieubewust bouwen:

Hoge isolatiewaardes conform eisen Bouwbesluit

Pakhuus wordt gebouwd met aandacht voor hoogwaardige isolatie, voldoend aan de strikte eisen van het Bouwbesluit. De gevels, daken en vloeren worden voorzien van isolatiematerialen met uitstekende thermische eigenschappen. Deze isolatiewaardes zorgen ervoor dat het energieverlies tot een minimum wordt beperkt, waardoor de bewoners profiteren van een aangename temperatuur binnenshuis en aanzienlijk lagere energiekosten.

HR++ beglazing

HR++ Beglazing: De keuze voor hoogrendementsglas (HR++) draagt bij aan de energie-efficiëntie van Pakhuus. Deze hoogwaardige beglazing minimaliseert warmteverlies en maximaliseert de zonne-energiewinst, waardoor de afhankelijkheid van kunstmatige verwarming en koeling wordt verminderd. De bewoners profiteren van een optimaal binnenklimaat, een energiezuinige leefomgeving en vermindert de ecologische voetafdruk van het gebouw.

Individuele warmtepompen

Elk appartement in Pakhuus wordt uitgerust met een eigen lucht-water warmtepomp, waarvan de binnenunit zich bevindt in de technische ruimte van het gebouw. Warmtepompen zijn uitermate efficiënte systemen die gebruikmaken van hernieuwbare energiebronnen, zoals de buitenlucht. Door deze individuele aanpak kan elke bewoner zijn of haar woonruimte op de gewenste temperatuur brengen: een onafhankelijke en duurzame warmtebron voor elk appartement.

Vloerverwarming

Jouw woning heeft straks overal vloerverwarming in plaats van radiatoren. Dat is een luxe! Altijd warme voeten en overal in huis behaaglijk warm. Ook fijn is dat je in je kamers geen radiatoren hebt die stiekem een hoop ruimte innemen. Daarnaast word je altijd wakker in een lekker warm huis. In de badkamer wordt naast vloerverwarming ook nog gebruik gemaakt van een elektrische radiator, zodat u deze nog extra kunt verwarmen.

Energiezuinige verwarming en koeling

Met de luchtwaterwarmtepomp wordt uw woning niet alleen efficiënt verwarmd in de winter, maar wordt ook het comfort verhoogd met geïntegreerde, in beperkte mate, koelmogelijkheden in de zomer. Maak een verstandige keuze voor een duurzame en veelzijdige oplossing die voldoet aan uw behoeften voor het hele jaar door comfort.

Duurzaam

Met deze duurzaamheidsinitiatieven wordt Pakhuus te Sint-Annaland een voorbeeld van hoe moderne nieuwbouwprojecten kunnen bijdragen aan een ecologisch verantwoorde toekomst, waarin bewoners kunnen genieten van comfortabel wonen zonder concessies te doen aan het milieu.


Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG)

BENG staat voor een Bijna Energie Neutraal Gebouw. BENG stelt dat iedere (nieuwe) woning of appartement in Nederland bijna helemaal of helemaal zelf zijn energie voor warmte en elektriciteit moet kunnen opwekken. Goed nieuws! De nieuwbouwappartementen in dit project zijn allemaal voorzien van een geldig gecertificeerd energielabel en dus helemaal energiezuinig.

De belangrijkste informatie voor jou als je een nieuwbouwwoning koopt in dit project, is dat jouw woning straks aan de BENG eisen voldoet. Wil je meer weten over de technische details van BENG? 
BENG is opgebouwd uit 3 delen:


BENG 1: Dit is wat het gebouw maximaal aan energie nodig zou hebben.
BENG 2: Dit is hoeveel fossiel energiegebruik een woning maximaal nodig zou hebben.
BENG 3: Dit is hoeveel hernieuwbare energie een woning nodig zou hebben.

Rondom de oplevering krijgt elk appartement een energielabel: label A is hierbij heel energiezuinig en label G niet energiezuinig. Jouw appartement zal straks worden opgeleverd met een label A++/A+++. Dit is nog 2 tot 3 stappen beter dan het A label. De elektriciteit voor de huishoudelijke apparatuur en voor verlichting is geen onderdeel van deze berekening. Het werkelijk energieverbruik hangt dus ook af van het klimaat en het gebruik van de aangebrachte installaties. 

Schrijf je
nu in!

Meer weten over het Pakhuus
of gelijk inschrijven voor een appartement?

Inschrijven kan hier

Verkoop & Informatie

Neeskens Makelaars
0166 72 89 00
Leunis Makelaars
0166 60 45 22
Baas Makelaars
0164 68 38 42